Publicat pe Lasă un comentariu

Mâncăruri cu efect benefic pentru imunitate

Cum a venit din plin toamna, invariabil avem nevoie de hrană mai consistentă care să ne crească imunitatea corpului pentru a ne feri de orice răceli, de stările de oboseală sau de stările de apatie care vin odată cu frigul și a faptului că nu mai beneficiem de atât de mult soare. Așa cum ne regândim garderoba, tot așa revenim la preparate uitate în sezonul cald, la băuturi calde și la un meniu mai bogat, echilibrat, din care nu lipsesc fructele, legumele, dar nici carbohidrații sau zaharurile. Toate acestea au rolul lor, consumate moderat și ne ajută să fim în formă, să putem să ne îndeplinim toate sarcinile, să ne adaptăm la schimbarea de anotimp și să fim bine cu noi.

Ce preparate putem consuma pentru creșterea imunității?

Este știut faptul că alimentele neprocesate chimic reprezintă hrană „medicament” pentru organism. Cu toate astea, nu este mereu simplu să mâncăm totul negatit. Dar, putem găsi mici trucuri, cum ar fi să punem o ceapă roșie lângă Salata de icre, un ardei iute la o Ciorbă sau lângă celebrul Borș Moldovenesc de hribi de la Terasa Florilor. Minunate sunt și salatele precum Salata de varză ori Salata grecească, lângă o friptură la grătar pe cărbune. Apoi, un fresh de citrice sau o limonadă de lămâi cu miere sunt oricând la îndemână sau la comandă atunci când veniți la Florilor.

Mai apoi, ar fi o mulțime de mâncăruri românești delicioase și consistente pe terasaflorilor.ro care ne ajută la creșterea imunității. Spanacul combate anemia, reglează tensiunea arterială, scade nivelul colesterolului, revitalizează organismul, așa că puteți alege un Spanac cu ouă. Dealtfel, ouăle, peștele și carnea slabă constituie o sursă foarte bună de proteine și de zinc. Ciorba de pui țărănească cu tăiței consumată caldă este o adevărată variantă naturală a antibioticelor. Dacă nu vreți să scadă nici glicemia și poftiți la ceva bun, se recomanda mierea și scorțișoară deoarece ajută mult sistemul imunitar și țin gripele departe. O variantă ar fi Halloumi prăjit cu miere și susan, iar altă un pic mai dulce este Plăcinta cu mere și stafide, peste care presărăm praf magic de scorțișoară.

O serie de factori precum: stres, oboseală, tutun, alcool sau sedentarism scad imunitatea. Totuși, un pahar de vin roșu zilnic este recomandat chiar și de medici. Consumate cu iubire, cu cei dragi alături, fac minuni și redau starea de bine oricui. Și până la urmă, că alegi un Platou de 4 persoane pentru masa de duminică, că pui în coș fie și numai o Omletă, tot o să fie bine deoarece nu te agiți să gătești, plus știi că la Terasa Florilor preparatele sunt mereu proaspete și din ingrediente naturale.

Să avem o toamnă de poveste împreună, grijă de noi și de cei dragi, să ne fericim cu mâncărurile preferate și să nu uităm să fim buni cu noi și cu ceilalți zilnic!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.