Publicat pe Lasă un comentariu

Cum asociezi mâncarea cu băuturile potrivite

Atunci când ajungi la restaurant și analizezi Meniul, de cele mai multe ori te uiți la Mâncare și nu te gândești atât de mult la băutură. Ospătarii, pe de altă parte, te întreabă dacă dorești ceva de băut, inante de a comanda vreun preparat. Nu ne gândim întotdeauna la cât de important este să asociem corect băutură potrivită mâncării, dar putem învăța câteva reguli care ne vor ajuta atât la digestie, dar și să potențăm gustul produselor sau să nu ne amețim încă de la aperitive.

Dacă veniți la Terasa Florilor, fie comandați online pe terasaflorilor.ro, avem câteva sugestii de pairing între mâncăruri și băuturi care sperăm să fă fie utile:

Pentru dimineață – atunci când ai nevoie de o doză extra de energie, alege o cafea bună, fie una caldă, fie una cu gheață, multă apă, dar și una dintre minunățiile de Limonade preparate din fructe proaspete: căpșuni, zmeură, ananas, pepene galbene, cu sau fără miere. Și ar mai fi siropurile naturale Din Eden care se pot amesteca cu Sifonul românesc de la Terasa Florilor.

Gustări – merg de minune cu o tărie, fie Single Malt, un Coniac, o Vodcă, sau, de ce nu, unul dintre tipuri de Ginuri preparate de barmanii de la Terasa Florilor. The Botanist ar fi doar unul dintre ele, poate cel mai râvnit de clienți.

Preparate la grătar pe carbune – merg cel mai bine cu bere, dar și cu un vin mai greu.  Antricotul de vită, recomandat a fi servit mediu, stă lângă vinul roșu Bogdan Cuvee Experience. Iar Coastele de porc sau vită fragede merg cu bere neagră Silva Strong Dark.

Borșuri și ciorbe – fără alcool, deoarece tăria schimbă gustul mâncării.

Salatele – se combină cu un vin ușor, deoarece carnea, prin proteinele sale, are calitatea de a absorbi alcoolul mai puternic, dar legumele nu. Ca mic exemplu, la Salata Caesar servită cu faimosul sos special gătit la Terasa Florilor, poți alege vinul frizant Friza Alb, realizat prin fermentație naturală.

Bunătăți gătite – bere, vin, cocktailuri, în funcție de tipul de produs, de momentul zilei sau de stare. Desigur, încurajăm consumul de alcool responsabil și credem că e de preferat o bere unei tării, dacă luați prânzul, pe când pentru serile de weekend, trebuie să testați măcar un Long drink a la Terasa Florilor. Două propuneri mai speciale lăsăm aici. Dacă vrei să ți se facă poftă de multă bere încearcă fabuloasele noastre Măsline pane. Ciolan crocant fiert în bere, îmbătat de aroma berii merge, cum era de așteptat, cu bere neagră Silva Strong Dark. Iar pentru The Burger poți comanda o Fetească neagră.

 

Desertul – este obligatoriu să fie asortat cu băuturi dulci, fie vinuri, fie altceva precum o ciocolată caldă sau un cocktail aromat. La minunăția de Cheesecake făcut în casă de la Terasa Florilor îți propunem Limoncello Spritz, un spritz pe bază de lichior de lămâie și sirop Luxardo. Vinul roșu este un vin gastronomic. Acesta poate fi asociat și cu Tortul de ciocolată.

Acestea sunt doar câteva dintre propunerile unui „pairing” de mâncăruri și băuturi. Dacă v-a ajutat sau inspirat, să ne lăsați în comentarii, mai jos, care este mixul vostru preferat din Meniul Terasa Florilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.