Produsele din meniul restaurantului nostru pot contine unul sau mai multe ingrediente cu potential alergen.
Conform Directivelor 2000/13/CE și 2003/89/CE a Parlamentului European și a Consiliului European din 20 Martie 2000 alergenii din alimente se încadrează în următoarele grupe:
- Cereale care conțin gluten (adică grâu, secară, orz, ovăz, grâu spelt, grâu mare sau hibrizi ai acestora) și produse derivate.
- Crustacee și produse derivate.
- Ouă și produse derivate.
- Pește și produse derivate.
- Arahide și produse derivate.
- Soia și produse derivate.
- Lapte și produse derivate (inclusiv lactoză)
- Fructe cu coaja, adică migdale (Amygdalus communis L.), Alune de padure (Corylus avellana), Nuci (Juglans regia), Anacarde (Anacardium occidentale) nuci Pecan [Carya illinoiesis (Wangenh.) K. Koch], Nuci de Brazilia (Bertholletia excelsa), Fistic (Pistacia vera), Nuci de macadamia și nuci de Queensland (Macadamia ternifolia) precum și produsele derivate.
- Țelină și produse derivate.
- Muștar și produse derivate.
- Semințe de susan și produse derivate.
- Dioxid de sulf și sulfiti în concentrații de peste 10 mg/kg sau 10 mg/litru.
- Lupin și produse derivate.
- Moluște și produse derivate.