Publicat pe

De ce comandăm mâncare acasă de Sărbători

În 2020, poate mai mult ca niciodată, am învățat cu toții că timpul este cel mai important și că este de preferat să îl petrecem făcând ceea ce ne place și alături de oameni dragi. Am conștientizat că putem petrece timp de calitate acasă, că putem fi creativi, atfel încât să separăm munca de timp liber. Am reinventat ideea de distracție, am organizat cu toții mici reuniuni cu familia și cu prietenii și ne-am alocat timp pentru pasiunile noastre, indiferent ce nume poartă.

Cu siguranță că toată lumea a gătit mai mult, mai ales la început de pandemie. Cu toate astea, nu toți suntem pricepuți în ale gătitului, iar unele preparate, oricât ne-am chinui, nu ies acasă deoarece nu avem ustensilele necesare sau anumite ingrediente. Așa că, în prezent, mai ales de când cu zăpada și temperaturile scăzute, comandăm mai des, ceea ce, nu este deloc un lucru rău. Pe lângă faptul că ajutăm și restaurantele să rămână deschise, avem și o multitudine de opțiuni, nu mai pierdem timpul cu gătitul și spălatul vaselor. Iar acum, în prag de Sărbători, suntem cu toții foarte ocupați, iar pregătirea meselor întinse care ne așteaptă, nu este întotdeauna o plăcere.

Tocmai de aceea, anul acesta, MASA DE CRĂCIUN cu preparate tradiționale vine direct la tine acasă, de la Terasa Florilor! Am pregătit un Meniu variat de bunătăți specifice de Crăciun, după rețete culese din diferite zone ale României, atât pentru carnivori, dar și pentru vegetarieni. Toate preparatele pot fi puse în coș în cantitatea dorită, iar dacă existe cerințe suplimentare, precum câteva sticle de vin sau orice altă băutură, este suficient să ne spui, fie în căsuța de comentarii, atunci când dai comanda pe site, fie la telefon. Comenzile se pot da doar până pe 19 decembrie, iar livrarea are loc pe 23 sau pe 24 decembrie.

Din lista de Preparate pentru Crăciun, două opțiuni sunt mai ochioase, așa că merită un loc special. Este vorba de Meniul „Crăciun de poveste în familie cu de toate: Platouri, Piftie, Salată de beouf, Ciorbă, Sarmale, Cârnați, cozonac, tort, vin și multe altele; precum și de Meniul „Masa de Crăciun completă cu: Platou Tradițional,  Piftie de porc,  Salată de beouf , Ciorbă de Porc, Sarmale + Cârnați și Friptură cu Piure + Murături + Pâine cu Cartofi + Cozonac. Practic, din două clickuri, ai scăpat de orice grijă și ai concediu de la gătit zile întregi. Nu vrem să îți facem și mai mult poftă, dar mai spunem doar că ai 4 tipuri de Cozonac din care să alegi, 5 tipuri de Tort și chiar o Prăjitură Cremșnit. Iar dacă ar fi să faci doar o alegere, mizăm pe Platoul tradițional.

Îți mai lăsăm doar câteva iformatii utile, dacă încă nu te-am convins. Comenzile pot fi preluate și din locația noastră din strada Ion Maioresc42, București. Plata produselor se poate realiza în două moduri:

  • Integral cu cardul online sau cu numerar în locația noastră.
  • Avans minim 50% online cu cardul folosind codul AVANS50% sau cu numerar în locația noastră. Diferență de 50% se va achita cu cardul sau cu numerar la livrator sau la preluarea personală.

Pentru comenzile cu livrare în București, livrarea este GRATUITĂ. Asigurăm livrare și pentru: Pantelimon, Dobroesti, Chiajna, Bragadiru, Popești Leordeni, Voluntari, Chitila, Corbeanca, Buftea, Afumați, Tunari, Otopeni, Mogoșoaia, Pipera, comandă minimă fiind de 120 lei pentru a beneficia de LIVRARE GRATUITĂ. În cazul în care comanda este mai mică de 120 lei, costul livrării este de 35 lei.

Și uite așa, ai mai mult timp pentru alte activități, pentru a împodobi bradul, pentru seriale, pentru citit, pentru jocuri, de a cumpara cadouri pentru cei dragi și orice altceva. Doar să îți iei șosete pufoase, să faci decorul prin casă,  iar de Masa de Crăciun ne ocupăm noi.  De Sărbători, ești de-al casei!

Publicat pe Lasă un comentariu

Înapoi la tradițiile românești cu Preparate la ceaun!

Poate că în orașele mari nu se mai păstrează atât de mult tradițiile românești, dar, cu siguranță fiecare dintre noi își amintește cel puțin un gust din copilărie, din bucătăria mamei sau a bunicii. Acea aromă specială care ne duce cu gândul la sărbători, la datini străbune, la soba veche din casa de la țară. Și nu ai cum să fii român și să nu apreciezi Preparatele la ceaun, gătite la foc mic, indiferent din ce regiune provin.

La Terasa Florilor, 1 decembrie ține 4 zile

La Terasa Florilor, anul acesta 1 decembrie ține 4 zile și totul este despre magia care se întâmplă atunci când gătești la ceaun. Am selectat diverse rețete autentice și am gândit un Meniu de sărbătoare. Te vom răsfăța cu preparate românești care îți vor merge drept la inima de român. Ne găsești la terasa noastră încălzită, de pe Strada Profesor Ion Maiorescu 42, între orele 11 și 21:00, de pe 28 noiembrie până pe 1 decembrie. Te așteptăm cu vin și țuică fiartă, dar și cu încălzitoare și pături. Totuși, dacă nu ai timp sau nu ai cum să ajungi, poți oricând să comanzi bunătăți direct din ceaun, dacă intri aici. Trimitem rapid curierul la tine și ai și Livrare gratuită la comenzi peste 45 de lei.

Continuă să citești Înapoi la tradițiile românești cu Preparate la ceaun!
Publicat pe Lasă un comentariu

Mâncăruri cu efect benefic pentru imunitate

Cum a venit din plin toamna, invariabil avem nevoie de hrană mai consistentă care să ne crească imunitatea corpului pentru a ne feri de orice răceli, de stările de oboseală sau de stările de apatie care vin odată cu frigul și a faptului că nu mai beneficiem de atât de mult soare. Așa cum ne regândim garderoba, tot așa revenim la preparate uitate în sezonul cald, la băuturi calde și la un meniu mai bogat, echilibrat, din care nu lipsesc fructele, legumele, dar nici carbohidrații sau zaharurile. Toate acestea au rolul lor, consumate moderat și ne ajută să fim în formă, să putem să ne îndeplinim toate sarcinile, să ne adaptăm la schimbarea de anotimp și să fim bine cu noi.

Continuă să citești Mâncăruri cu efect benefic pentru imunitate
Publicat pe Lasă un comentariu

Vacanță în farfurie

Probabil că a fost cea mai ciudată vară de până acum, dar a trecut extrem de repede. Nu toată lumea a reușit să se bucure de vacanță. Iar majoritatea celor care au avut așa ceva, au mers în România, ceea ce este minunat. Dar să recunoaștem că ne e dor de zburat prin țări străine, de vizitat locuri diferite, de descoperirea unei noi culturi, a unui oraș unde se vorbește altă limbă, unde oamenii trăiesc diferit de noi și unde să putem testa tot felul de preparate. Dacă e mai greu să călătorim fizic, cel puțin o putem face cu gândul și prin intermediul mâncării.

Terasa Florilor te poartă într-o călătorie culinară prin lume, fără ca tu să pleci din București. Trebuie doar să dai frâu liber imaginației și să înveți să te bucuri de fiecare moment ca și cum ai fi în vacanță!

Continuă să citești Vacanță în farfurie
Publicat pe Lasă un comentariu

Cum asociezi mâncarea cu băuturile potrivite

Atunci când ajungi la restaurant și analizezi Meniul, de cele mai multe ori te uiți la Mâncare și nu te gândești atât de mult la băutură. Ospătarii, pe de altă parte, te întreabă dacă dorești ceva de băut, inante de a comanda vreun preparat. Nu ne gândim întotdeauna la cât de important este să asociem corect băutură potrivită mâncării, dar putem învăța câteva reguli care ne vor ajuta atât la digestie, dar și să potențăm gustul produselor sau să nu ne amețim încă de la aperitive.

Dacă veniți la Terasa Florilor, fie comandați online pe terasaflorilor.ro, avem câteva sugestii de pairing între mâncăruri și băuturi care sperăm să fă fie utile:

Pentru dimineață – atunci când ai nevoie de o doză extra de energie, alege o cafea bună, fie una caldă, fie una cu gheață, multă apă, dar și una dintre minunățiile de Limonade preparate din fructe proaspete: căpșuni, zmeură, ananas, pepene galbene, cu sau fără miere. Și ar mai fi siropurile naturale Din Eden care se pot amesteca cu Sifonul românesc de la Terasa Florilor.

Continuă să citești Cum asociezi mâncarea cu băuturile potrivite
Publicat pe Lasă un comentariu

Marile eco schimbări încep cu mici lucruri

Cu toții suntem conștienți că trebuie să facem schimbări pentru a trăi într-o lume mai puțin poluată, pentru a ajuta la salvarea planetei, pentru ca generațiile care vin să respire un aer mai curat, pentru că doar de noi depinde viitorul. De fiecare dintre noi, atât cât reușim. Tocmai de aceea schimbările durează ani buni, sunt lente uneori, dar important este să ne dorim să facem mici lucruri pentru mari eco schimbări.

Continuă să citești Marile eco schimbări încep cu mici lucruri