Publicat pe Lasă un comentariu

Înapoi la tradițiile românești cu Preparate la ceaun!

Poate că în orașele mari nu se mai păstrează atât de mult tradițiile românești, dar, cu siguranță fiecare dintre noi își amintește cel puțin un gust din copilărie, din bucătăria mamei sau a bunicii. Acea aromă specială care ne duce cu gândul la sărbători, la datini străbune, la soba veche din casa de la țară. Și nu ai cum să fii român și să nu apreciezi Preparatele la ceaun, gătite la foc mic, indiferent din ce regiune provin.

La Terasa Florilor, 1 decembrie ține 4 zile

La Terasa Florilor, anul acesta 1 decembrie ține 4 zile și totul este despre magia care se întâmplă atunci când gătești la ceaun. Am selectat diverse rețete autentice și am gândit un Meniu de sărbătoare. Te vom răsfăța cu preparate românești care îți vor merge drept la inima de român. Ne găsești la terasa noastră încălzită, de pe Strada Profesor Ion Maiorescu 42, între orele 11 și 21:00, de pe 28 noiembrie până pe 1 decembrie. Te așteptăm cu vin și țuică fiartă, dar și cu încălzitoare și pături. Totuși, dacă nu ai timp sau nu ai cum să ajungi, poți oricând să comanzi bunătăți direct din ceaun, dacă intri aici. Trimitem rapid curierul la tine și ai și Livrare gratuită la comenzi peste 45 de lei.

Sarmale cu mămăliguță, Iahnie de fasole cu ciolan, Ciorbă de potroace cu zeamă de varză, Pomană porcului, Aripioare la ceaun, Varză călită cu costiță sunt minunățiile pe care le-am pregătit. Desigur că avem mămăliguță, cartofi prăjiți, pâine de casă și o selecție de vinuri românești care merg de minune cu acestea. La Terasa Florilor, o să fii de-al neamului și o să mai ceri cel puțin o porție din ceaun!

 
Publicat pe Lasă un comentariu

Mâncăruri cu efect benefic pentru imunitate

Cum a venit din plin toamna, invariabil avem nevoie de hrană mai consistentă care să ne crească imunitatea corpului pentru a ne feri de orice răceli, de stările de oboseală sau de stările de apatie care vin odată cu frigul și a faptului că nu mai beneficiem de atât de mult soare. Așa cum ne regândim garderoba, tot așa revenim la preparate uitate în sezonul cald, la băuturi calde și la un meniu mai bogat, echilibrat, din care nu lipsesc fructele, legumele, dar nici carbohidrații sau zaharurile. Toate acestea au rolul lor, consumate moderat și ne ajută să fim în formă, să putem să ne îndeplinim toate sarcinile, să ne adaptăm la schimbarea de anotimp și să fim bine cu noi.

Continuă să citești Mâncăruri cu efect benefic pentru imunitate
Publicat pe Lasă un comentariu

Vacanță în farfurie

Probabil că a fost cea mai ciudată vară de până acum, dar a trecut extrem de repede. Nu toată lumea a reușit să se bucure de vacanță. Iar majoritatea celor care au avut așa ceva, au mers în România, ceea ce este minunat. Dar să recunoaștem că ne e dor de zburat prin țări străine, de vizitat locuri diferite, de descoperirea unei noi culturi, a unui oraș unde se vorbește altă limbă, unde oamenii trăiesc diferit de noi și unde să putem testa tot felul de preparate. Dacă e mai greu să călătorim fizic, cel puțin o putem face cu gândul și prin intermediul mâncării.

Terasa Florilor te poartă într-o călătorie culinară prin lume, fără ca tu să pleci din București. Trebuie doar să dai frâu liber imaginației și să înveți să te bucuri de fiecare moment ca și cum ai fi în vacanță!

Continuă să citești Vacanță în farfurie
Publicat pe Lasă un comentariu

Cum asociezi mâncarea cu băuturile potrivite

Atunci când ajungi la restaurant și analizezi Meniul, de cele mai multe ori te uiți la Mâncare și nu te gândești atât de mult la băutură. Ospătarii, pe de altă parte, te întreabă dacă dorești ceva de băut, inante de a comanda vreun preparat. Nu ne gândim întotdeauna la cât de important este să asociem corect băutură potrivită mâncării, dar putem învăța câteva reguli care ne vor ajuta atât la digestie, dar și să potențăm gustul produselor sau să nu ne amețim încă de la aperitive.

Dacă veniți la Terasa Florilor, fie comandați online pe terasaflorilor.ro, avem câteva sugestii de pairing între mâncăruri și băuturi care sperăm să fă fie utile:

Pentru dimineață – atunci când ai nevoie de o doză extra de energie, alege o cafea bună, fie una caldă, fie una cu gheață, multă apă, dar și una dintre minunățiile de Limonade preparate din fructe proaspete: căpșuni, zmeură, ananas, pepene galbene, cu sau fără miere. Și ar mai fi siropurile naturale Din Eden care se pot amesteca cu Sifonul românesc de la Terasa Florilor.

Continuă să citești Cum asociezi mâncarea cu băuturile potrivite
Publicat pe Lasă un comentariu

Marile eco schimbări încep cu mici lucruri

Cu toții suntem conștienți că trebuie să facem schimbări pentru a trăi într-o lume mai puțin poluată, pentru a ajuta la salvarea planetei, pentru ca generațiile care vin să respire un aer mai curat, pentru că doar de noi depinde viitorul. De fiecare dintre noi, atât cât reușim. Tocmai de aceea schimbările durează ani buni, sunt lente uneori, dar important este să ne dorim să facem mici lucruri pentru mari eco schimbări.

Continuă să citești Marile eco schimbări încep cu mici lucruri
Publicat pe Lasă un comentariu

Unde găsești cea mai bună limonadă din București

Am stat, ne-am gândit, ne-am răzgândit, ne-am consultat cu un barman experimentat, cu alți prieteni vechi de la Terasa Florilor și abia apoi am decis că trebuie să aflați despre limonada noastră. Știți vorba aia care spune că atunci când viața îți da lămâi…. noi facem limonadă. Doar că nu ne-am oprit aici, la băutură pe bază de lămâi, ci am inventat și alte tipuri de limonadă, din ingrediente naturale, fără chimicale.

Continuă să citești Unde găsești cea mai bună limonadă din București